tag:blogger.com,1999:blog-5578092595113483469.post7529498578557146363..comments2024-03-23T12:51:12.590+02:00Comments on Mustikkapasta: Jäätelökesää ja lisäaineongelmiaAnna Ferrantehttp://www.blogger.com/profile/14857338570786145568noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-5578092595113483469.post-51346984050294908072013-07-27T23:08:02.672+03:002013-07-27T23:08:02.672+03:00Jännä olisi tietää, miksi karrageenia täytyy lisät...Jännä olisi tietää, miksi karrageenia täytyy lisätä juuri luomukermaan... Ole hyvä vain, kannattaa tosiaan testata ph7 =). Ja kiitos myös omasta jäätelövinkistäsi, en olekaan tuota merkkiä koskaan maistanut vielä enkä edes syynännyt pakkausselosteita. Anna Ferrantehttps://www.blogger.com/profile/14857338570786145568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5578092595113483469.post-75426627592474076552013-07-27T19:48:27.261+03:002013-07-27T19:48:27.261+03:00Tuo karrageenin lisääminen luomukermaan on kyllä j...Tuo karrageenin lisääminen luomukermaan on kyllä järjetöntä. Lähes kaikki kuohukermat ovat lisäaineettomia, lähes kaikissa vispikermoissa karrageenia.<br />Kiitokset tuosta ph7-vinkistä, pitää testata seuraavalla Helsingin reissulla. Kaupasta saatavista (täällä JKL:ssä tosin hyvin harvoista) kannattaa testata Häagen-Dazsia, siinä ei ole ylimääräisiä mömmöjä.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5578092595113483469.post-65619773000521089802013-07-23T09:56:44.590+03:002013-07-23T09:56:44.590+03:00Valion nettisivuilta lukee, että tavallisessa kuoh...Valion nettisivuilta lukee, että tavallisessa kuohukermassa on valmistusaineena pelkkä kerma. Olisiko siis aihetta huutaa "jippii"? vai piileekö tässäkin joku juju, että ei ole vain mainittu tai jotain. Muiden kermojen mm. luomukerman(!) kohdalla karrageeni oli mainittu. Totta, että nuo coctailit ovat niitä pahimpia...esim. E 412 eikö sekin liikaa käytettynä voi aiheuttaa jotain vatsaongelmia, ja sitten kun on vielä yhdessä muiden mahdollisesti ei niin vatsaystävällisten lisäaineiden kanssa niin ei ihme, että maha voi protestoida. Anna Ferrantehttps://www.blogger.com/profile/14857338570786145568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5578092595113483469.post-43835108033074862882013-07-22T16:45:33.361+03:002013-07-22T16:45:33.361+03:00Käytin Lidl´ in kermaa. Huuda "jippii!",...Käytin Lidl´ in kermaa. Huuda "jippii!", jos löydät karrageenitonta kermaa. Karrageeni on sallittua myös luomukermassa. Minun kotitekoisessa jätskissäni on nyt E 407, mutta ei coctailia E 410, E 412 ja E 415, kuten ostojätskeissä, mitkä aineet eivät taida sopia minun suolilleni. Kun on tuollainen coctail, niin on vaikea eritellä ja etsiä siitä yksi syyllinen.Annanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5578092595113483469.post-66228732386867587592013-07-22T15:14:39.420+03:002013-07-22T15:14:39.420+03:00Niin se taisi palaa... Kiitos vinkistä, ensi kerra...Niin se taisi palaa... Kiitos vinkistä, ensi kerralla kokeilen tehdä niin kuin neuvoit! Jäätelökoneen osto on ollut minullakin mielessä jo useamman vuoden ajan, ei ole vain tullut vielä hankittua. Lähinnä siksi koska olen epävarma siitä, mikä laite olisi hyvä. Oma krupsisi on siis ollut hintansa väärti ilmeisesti. Hmm, pitääpä katsoa kaupoissa ensi kerralla näkyykö merkkiä. Toisaalta hankintalistalla olisi jäätelökonetta tärkeämpänä ensin mehustaja...<br />Mitä kermaa käytit, ihanko tavallista kuohukermaa? Onko niissäkin tosiaan karrageenia...Näköjään on Valion laktoosittomassa kuohukermassa, kun äkkiä tarkistin. Huhhuh. <br /><br />Lupaan olla lannistumatta lisäaineiden välttelyssä ja erilaisten vaivojen syyn hoitamisessa ruokavalintojen avulla. Olen vakuuttunut, että ruoka on isommassa roolissa hyvinvoinnissamme (tai pahoinvoinnissamme) kuin ymmärretäänkään tai halutaan uskoa. Tietyt syömätavat ovat vain niin iskostuneet tajuntaan, että niistä on niiiin vaikea päästä eroon, kuten karkinsyönti =) Mutta liian tiukkapipoiseksi en haluakaan tulla, kunhan suuret linjat edes pysyisivät kunnossa niin hyvä! Anna Ferrantehttps://www.blogger.com/profile/14857338570786145568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5578092595113483469.post-71234878961173296502013-07-22T12:42:30.895+03:002013-07-22T12:42:30.895+03:00Luultavasti sinun vaniljakeitoksesi paloi pohjaan....Luultavasti sinun vaniljakeitoksesi paloi pohjaan. Ohjeen "...kunnes vaahto häviää..." on hiukan vaikeaselkoinen. Kokeile seuraavalla kerralla keittää vesihauteessa ja hämmennät/vatkaat niin kauan kunnes keitos on sakeudeltaan vaniljakastikkeen tapaista.Se ei missään tapauksessa saa kiehahtaa pulpahtaen niin kuin marjakiisseli.<br />Minäkin karsastan lisäaineita jäätelössä - ja hiukan niitä kaloreitakin.<br />Ostin viime kuussa huokean KRUPS jäätelökoneen (69,90 e) ja tein ohjekirjan resepteillä vanilja-, suklaa- ja kookosjäätelöä. Kaikki onnistuivat hyvin ja helposti. Huomasin vasta sitten, että käyttämässäni kermassakin on KARRAGEENIA, mitä oli tarkoitus vältää! Teen sitten tulevaisuudessa ohjekirjan mukaan maitojäätelöä. (Kirjassa on hassu virhe : Suomen täysmaidossa ei ole 35% rasvaa.)<br />Seuraavaksi kokeilen himoherkkuani sitruunasorbettia ohjekirjan appelsiinisorbetin mukaan (vettä, sokeria, biositruunan pikottua keltaista kuorta ja sitruunamehua) tai kaikenlaisia marja- ja hedelmäsorbetteja oman pääni mukaan. Sorbettien teko ilman jäätelökonetta ei minulta ole onnistunut.<br />Olet oikealla tiellä vatsavaivojesi ja pääkipujesi syyn etsimisessä. Älä lannistu!Annanoreply@blogger.com